https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/polenta_1599575355.jpg

Polenta kukurydziana z pieczoną salsefią i pesto z jarmużu

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/polenta_1599575355.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Pesto z jarmużu

  • Jarmuż umyj, podziel na mniejsze części i przełuż  do blendera. Dodaj czosnek, parmezan, orzechy włoskie, esencję cytrusową, oliwą z oliwek.Całość zmiksuj, aż powstanie gładki sos. Dopraw do smaku.

Dodatki

  • Na 80 g rozgrzanego masła obsmaż salsefię aż zacznie się rumienić.
  • Dodaj cebulę i smaż przez kolejne 2 minuty.
  • Zmniejsz temperaturę i dodaj soję oraz szpinak.Dopraw do smaku 20 ml esencji bulionu warzywnego, solą, pieprzem i odstaw w ciepłe miejsce.

Polenta

  • Rozmrożoną kukurydzę ugotuj w mleku z dodatkiem pozostałego masła, 15 ml esencji bulionu warzywnego i tymianku.
  • Kukurydzę  zmiksuj blenderem, dopraw do smaku.
  • Ciepłą polentę podawaj z przygotowanymi wcześniej warzywnymi oraz pesto z jarmużu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE