https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-borowikowa-z-puree-z-dynia-50309312_1600168545.jpg

Zupa borowikowa z puree z dynią

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-borowikowa-z-puree-z-dynia-50309312_1600168545.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa

  • Zupę krem z borowików wymieszaj w ciepłej wodzie. Mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut na wolnym ogniu.
  • Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wino, sok z cytryny i wodę. Gotuj do miękkości pod przykryciem. Następnie zmiksuj na puree, połącz z kremem borowikowym.
  • 150 ml śmietankę wymieszaj z żółtkami, zahartuj i dodaj do zupy.
  • Krem dopraw do smaku.

Puree dyniowo-ziemniaczane

  • Dynię obierz i ugotuj do miękkości, a następnie zmiksuj z 50 ml śmietanki, puree ziemniaczanym i 50 g masła.
  • Dopraw do smaku.

    Podanie

    • Krem podawaj z dodatkiem puree dyniowo-ziemniaczanego.
    • Udekoruj podsmażonymi borowikami, liśćmi nasturcji oraz cebulą perłową.

    Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE