https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-ciecierzycy-50234767_1600172493.jpg

Zupa z ciecierzycy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-ciecierzycy-50234767_1600172493.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa

  • Ciecierzycę namocz, a następnie ugotuj z dodatkiem Esencji bulionu wołowego i Pasty szafranowej. Odłóż część całych kulek do dekoracji talerza.
  • Ugotowaną ciecierzycę wraz z wodą zagotuj ponownie na wolnym ogniu dodaj szałwię i gotuj przez chwilę.
  • Całość zmiksuj na gładką masę, jeśli będzie taka potrzeba, przetrzyj przez drobne sito.
  • Na suchej patelni podsmaż pancettę pokrojoną w drobną kostkę, połącz z przetartą ciecierzycą.
  • Konsystencja powinna przypominać krem, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  • Całość dopraw do smaku.

Podanie

  • Na talerz wlej zupę i dodaj kulki ciecierzycy.
  • Całość polej oliwą.
  • Opcjonalnie udekoruj listkami szałwii suszonej w soli morskiej.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE