https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowany-seler-z-warzywnym-demi-glace-i-dodatkami-50456043_1601372035.jpg

Grillowany seler z warzywnym Demi-Glace i dodatkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowany-seler-z-warzywnym-demi-glace-i-dodatkami-50456043_1601372035.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Grillowany seler

  • Umyty, nieobrany seler natrzyj Przyprawą do grilla wymieszaną z 40 ml oleju.
  • Zawiń w folię aluminiową i piecz w piecu nagrzanym do 160°C z włączoną sondą ustawioną na 50°C.
  • Upieczony seler pokrój i zgrilluj. 

    Młode ziemniaki

    • Ziemniaki wymieszaj z Primerbą z pieczonej cebuli, 30 ml olejeu i czosnkiem.
    • Upiecz w piecu nagrzanymi do 160°C, następnie przekrój na połówki i obtocz w posiekanym koperku. 

    Warzywa

    • Warzywa pokrój w cząstki i kolejno przesmaż na sklarowanym maśle.
    • Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp posiekanym szczypiorem.

    Demi-Glace warzywny

    • Warzywa przekrój na pół, dodaj całą główkę czosnku. Całość natrzyj 30 ml oleju.
    • Następnie wstaw na 30 minut do pieca nagrzanego do 180˚C.
    • Warzywa przełóż do garnka, dodaj zasmażony koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, wino i sok jabłkowy.
    • Gotuj do odparowania połowy płynu.
    • Przecedź przez gęste sito i redukuj do odparowania 30% płynu.
    • Dodaj zimne masło i mieszaj do czasu, aż się rozpuści.
    • Dopraw do smaku Esencją bulionu warzywnego.

    Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE