https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-z-farszem-grzybowym-z-puree-z-pasternaku-50308483_1601375047.jpg

Polędwiczka z farszem grzybowym z puree z pasternaku

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-z-farszem-grzybowym-z-puree-z-pasternaku-50308483_1601375047.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Polędwiczka

  • Polędwiczkę natnij ostrym nożem, tworząc prostokąt i dopraw.

Farsz grzybowy z kurczakiem

  • Cebulę zeszklij, podaj drobno pokrojone podgrzybki i zasmażaj, dopraw do smaku i odstaw do wystygnięcia.
  • Zmielony filet z kurczaka zmiksuj ze 150 ml śmietanki, dodaj grzyby i natkę, wymieszaj i dopraw.
  • Na rozkrojone w prostokąt polędwiczki nałóż farsz i zwiń w rulon. Obtocz w pieprzu kolorowym i zawiń w folie aluminiową.
  • Wstaw do pieca o temp 90⁰C z sondą ustawioną na 68⁰C.

Puree z pasternaku

  • Umyty pasternak nakłuj widelcem i wstaw do pieca na pieczenie w temp.150⁰C do miękkości.
  • Następnie obierz i zmiksuj na puree z dodatkiem 100 ml śmietanki i 50g masła, dopraw do smaku.

Sos grzybowy

  • Sos wymieszaj w ciepłej wodzie, zagotuj, dodaj pokrojone masło, zredukowane do połowy wino i 50 ml śmietanki, dopraw.

Dodatki

  • Kapustę pokrój na 10 części, paruj w piecu prze 5 minut i zgrilluj z dwóch stron.
  • Borowiki przekrój na połówki i obsmaż. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE