https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/roladka-z-pstraga-z-warzywami-otulona-wedzonym-boczkiem-w-sosie-z-lesnych-grzybkow-50276342_1601382771.jpg

Roladka z pstrąga z warzywami otulona wędzonym boczkiem w sosie z leśnych grzybków

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/roladka-z-pstraga-z-warzywami-otulona-wedzonym-boczkiem-w-sosie-z-lesnych-grzybkow-50276342_1601382771.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ryba

  • Pstrągi oczyść, przygotuj filety, przypraw Delikatem do ryb i tymiankiem.

Roladki

  • Koper włoski, seler i marchew oczyść, pokrój w długie słupki, zblanszuj i umieść warzywa na filecie pstrąga.
  • Zwiń wszystko w rulon, a dodatkowo każdą porcję owiń plasterkiem boczku.
  • Piecz przez około 12 minut w temperaturze 170⁰C.

Sos grzybowy

  • Sos grzybowy połącz z 600 ml wody i zagotuj.
  • Na oleju podsmaż cebulę z podgrzybkami, połącz z ugotowanym sosem, zabiel śmietanką i chwilę gotuj.

Puree ziemniaczane z twarogiem i koperkiem

  • Zagotuj 1 litr wody, odstaw, dodaj pokruszony ser, a następnie Puree ziemniaczane.
  • Całość dokładnie wymieszaj z pokrojonym koperkiem.
  • Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj odrobinę soli.

Podanie

  • Pstrąga podawaj z przygotowanym sosem i Puree ziemniaczanym wzbogaconym wędzonym serem i udekorowanym koperkiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE