https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-sous-vide-z-pieczona-dynia-i-grzybami-w-smietanie-50341122_1601989085.jpg

Kurczak sous-vide z pieczoną dynią i grzybami w śmietanie

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/kurczak-sous-vide-z-pieczona-dynia-i-grzybami-w-smietanie-50341122_1601989085.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Piersi z kurczaka

  • Piersi z kurczaka z kostką oczyść i porcyjnie zwakumuj. Gotuj w cyrkulatorze przez 1 godzinę w temperaturze 66⁰C.

Pieczona dynia

  • Dynię obierz i pokrój w kostkę. Primerbę tymiankową połącz z 50 ml oleju i wymieszaj z dynią, całość upiecz w piekarniku.

Grzyby w śmietanie

  • Cebulę zasmaż na oleju, dodaj pokrojone podgrzybki i cały czas zasmażaj. Podlej wodą i chwilę duś na wolnym ogniu.
  • Przypraw solą i pieprzem, dodaj śmietankę oraz Sos grzybowy, który wzmocni grzybowy smak dania i jednocześnie je zagęści. Całość duś przez chwilę. Dopraw do smaku.

Podanie

  • Kurczaka obsmaż na oleju, pokrój na mniejsze kawałki, przypraw Marynatą do drobiu.
  • Podawaj z pieczoną dynią, grzybami w śmietanie i kluskami ziemniaczanymi gnocchi z pietruszką.
  • Udekoruj listkami rozmarynu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE