https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/czerwona-curry-z-kaczka-groszkiem-cukrowym-dynia-i-boczniakami-50443984_1602659947.jpg

Czerwone curry z kaczką, groszkiem cukrowym, dynią i boczniakami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/czerwona-curry-z-kaczka-groszkiem-cukrowym-dynia-i-boczniakami-50443984_1602659947.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Filet z kaczki

  • Przygotuj solankę z 3 litró wody i 30 g soli, włóż do niej filety i odstaw na 2-3 godziny, następnie wyjmij, wypłucz i osusz.
  • Filety ułóż na zimnej patelni i smaż z każdej strony na średnim ogniu przez 10-12 minut.
  • Po obsmażeniu ułóż na papierowym ręczniku i pokrój w cienkie plastry.

Mleczko kokosowe

  • Mleczko kokosowe wsyp do gorącej przegotowanej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw.

Czerwone curry

  • Pastę curry podsmaż na oleju, zalej wodą, dodaj pozostałe składniki sosu i zagotuj.
  • Dynię obierz, oczyść i pokrój w dużą kostkę, następnie wymieszaj z połową oleju i piecz w temperaturze 180⁰C przez około 8 minut.
  • Boczniaki smaż krótko na mocnym ogniu.
  • Do sosu dodaj dynię, boczniaki i groszek, gotuj przez 2-3 minuty i odstaw.
  • Na koniec wlej mleczko kokosowe i dodaj filety z kaczki.
  • Całość delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Podanie

  • Curry podawaj posypane listkami kolendry, z ryżem jaśminowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE