https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pulpeciki-miesne-w-czerwonym-sosie-curry-z-baklazanem-50311957_1602669221.jpg

Pulpeciki mięsne w czerwonym sosie curry z bakłażanem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pulpeciki-miesne-w-czerwonym-sosie-curry-z-baklazanem-50311957_1602669221.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Pulpeciki

  • Mięso zmiel, wymieszaj z jajami, musztardą, imbirem, dopraw solą i pieprzem, uformuj pulpeciki.
  • Następnie obsmaż je na oleju lub we frytkownicy w temperaturze 170°C.

Sos

  • Mleczko kokosowe wymieszaj w ciepłej przegotowanej wodzie.
  • Pastę curry podsmaż razem z koncentratem pomidorowym na 20 ml rozgrzanego oleju, zalej wodą, dodaj mleczko kokosowe i gotuj na wolnym ogniu.
  • Następnie dodaj cukier, sok z limonki i sól do smaku.
  • Gdy sos będzie gotowy dodaj podsmażonego na oleju bakłażana i pulpeciki. Gotuj przez chwilę.
  • Na koniec posyp posiekaną cebulą dymką i pokrojoną papryczką chili.

Podanie

  • Podawaj z ryżem jaśminowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE