https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-pomidorowy-z-bazylia_1607008252.jpg

Krem pomidorowy z bazylią

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-pomidorowy-z-bazylia_1607008252.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Cebulę i por posiekaj, pozostałe warzywa zetrzyj na tarce jarzynowej,
  • Na 50 g maśła zeszklij cebulę z porem, dodaj warzywa i chwilę zasmażaj.
  • Zalej wodą, dodaj Esencje bulionu warzywnego, sól i cukier.
  • Całość gotuj do miękkości pod przykryciem.
  • Następnie dodaj Passatę i gotuj kilka minut.
  • Z 20 gramów masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę i połącz z zupą.
  • Całość ponownie zagotuj i zmiksuj na gładki krem.
  • Do kremu dodaj 50 g zimnego masła i śmietankę, dopraw świeżym pieprzem.
  • Podawaj ze świeżą bazylią i grzankami maślanymi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE