https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-krem-z-burakow-50261793_1608041627.jpg

Zupa krem z buraków

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-krem-z-burakow-50261793_1608041627.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa

  • Buraki umyj i zawiń w folię aluminiową posmarowaną olejem i posypaną solą. Piecz w piecu w temperaturze 150°C do miękkości.
  • Barszcz czerwony wymieszaj z gorącą, przegotowaną wodą.
  • Buraki obierz, pokrój, zmiksuj na gładkie puree i połącz z barszczem.
  • Na oliwie zeszklij szalotkę, dodaj obrane, pokrojone w kostkę jabłka i miód, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
  • Wlej wino i ocet. Całość redukuj przez chwilę, zmiksuj na puree i dodaj do kremu z buraków.
  • Na koniec dopraw do smaku.

Pianka

  • Mascarpone ubij ze śmietanką i esencją dymną.