https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-rybna-z-konfitowanymi-ziemniakami-i-warzywami-50340408_1608210521.jpg

Zupa rybna z konfitowanymi ziemniakami i warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-rybna-z-konfitowanymi-ziemniakami-i-warzywami-50340408_1608210521.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wywar rybny

  • Warzywa pokrój w kostkę i gotuj do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Dodaj Esencję bulionu rybnego, sok z cytryny i tuszkę karpia.
  • Całość gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Pozostaw do wystudzenia.
  • Zimny wywar przecedź, oddziel mięso od ości i skóry.

Mini gołąbki z ryby i szpinaku

  • Mięso zmiksuj z dodatkiem Ramy Cremefine 31%, dopraw solą i skórką z cytryny.
  • Farsz zawiń w duże liście szpinaku, które wcześniej były sparzone i zahartowane w zimnej wodzie.

Konfitowane ziemniaki

  • Ziemniaki przypraw solą i umieść w worku vacum z olejem, oliwą i czosnkiem. Gotuj do miękkości.

Warzywa julienne

  • Warzywa delikatnie podsmaż na oleju od konfitowania ziemniaków, dopraw solą.

Podanie

  • Wywar zagotuj, zabiel Ramą Cremefine 15%, dopraw do smaku, jeśli będzie taka potrzeba.
  • W talerzu lub misce umieść ciepłego gołąbka, ziemniaki i pozostałe warzywa. Zalej zabielonym wywarem.
  • Zupę rybną udekoruj koperkiem i listkami rukwi wodnej.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE