https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/malystek_1613117553.jpg

Stek z sezonowanego antrykotu z ratatouille i ziołowymi ziemniakami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/malystek_1613117553.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ziołowe ziemniaki

  • Ziemniaki dokładnie umyj, wstaw do pieca i piecz w łupinie w temperaturze 130°C przez około 40 minut.
  • Wydrąż środki ziemniaków, tak aby nie przerwać łupiny. Łupiny susz w dehydratorze do uzyskania chrupkości lub podpiecz w piecu.
  • Środki ziemniaków przeciśnij przez praskę, połącz z masłem, dopraw primerbą tymiankową i solą.
  • Chrupiące łupiny ziemniaków nafaszeruj przygotowanym ziołowym purre. Na końcu posyp startym parmezanem i zapiecz przez ok 5 minut w 180°C

Stek

  • Mięso wyjmij z lodówki na 30 minut przed grillowaniem.
  • Grilluj do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Dopraw w międzyczasie mięso solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • Pod koniec grillowania dodaj na patelnie czosnek i dymkę.

Podanie

  • Zgrillowane mięso odstaw aby odpoczęło. Steki podawaj z ziołowymi ziemniakami i warzywnym ratatouille.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE