https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ryba1000_1614241711.jpg

Makrela z pastą pomidorową, wędzonym twarogiem i rajskimi jabłkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ryba1000_1614241711.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Makrela

  • Makrelę wyfiletuj i oczyść.
  • Przygotuj napar z 1 litra wody, hibiskusa i 20 g soli. Połowę naparu wystudź i zamarynuj w nim makrelę. Odstaw na 24 godziny.
  • Pozostały napar z hibiskusa wymieszaj blenderem z Xantaną (zastosuj proporcję na 100 ml naparu /2 g xantany). 

Pasta z pomidorów

  • Pomidory pelati, 10 g xantany, 3 g soli i pieprz zmiksuj blenderem, do uzyskania jednolitej pasty.

Wędzony ser biały

  • Ser biały zmiel, wymieszaj ze śmietaną i 3 g soli. Następnie ser przełóż na sitko i podwędź nad palonym sianem.

Marynowane rajskie jabłka

  • Zagotuj 1 litr wody z octem jabłkowym, esencją cytrusową, miodem i 3 g soli.
  • Marynatę wystudź i włóż do niej rajskie jabłka na 48 godzin.