https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/head-single_1582289509.png

Tatar z łososia z gorczycą i Creme Fraiche

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/head-single_1582289509.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tatar

  • Umyj filet z łososia i usuń z niego skórę.
  • Przygotuj chipsy: skórę z łososia włóż pomiędzy dwa arkusze pergaminu i susz w piecu w temperaturze 110°C przez 60 minut. Następnie wystudź i połam na nieregularne kawałki.
  • Łososia pokrój w średnią kostkę.
  • Kapary sparz przez trzy minuty, ostudź i pokrój.
  • Oliwki pokrój w plasterki.
  • Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
  • Wymieszaj łososia z kaparami, oliwkami, cebulą pokrojoną w kostkę, szczypiorkiem i koperkiem. Rybę dopraw do smaku Esencją bulionu rybnego, musztardą, sokiem z cytryny, tabasco, odrobiną brandy, solą i pieprzem.

Podanie

  • Pumpernikiel posmaruj miodem i skarmelizuj na ciepłej patelni.
  • Tatar podawaj udekorowany chipsami ze skóry z pumperniklem i Ramą Cremefine Fraiche 24%.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE