https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar_1616495801.jpg

Tatar z warzyw z rukolą i roślinnym "parmezanem"

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar_1616495801.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie

  • Ratatouille przecedź przez sito.
  • Szalotkę i kapary posiekaj w drobną kostkę.
  • Składniki przełóż do miski, dodaj oliwę, koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku pieprzem młotkowanym i solą w płatkach.
  • Składniki puree (szczypiorek, bazylia, woda mineralna, sól) zmiksuj i przecedź przez sito o drobnych oczkach. 

Podanie

  • Na talerz nałóż puree ziołowe. Uderz energicznie w puree łyżeczką tworząc „kleksa".
  • Tatar wyporcjuj, całość udekoruj wegańskim "pramezanem" lub ziołami.