https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tabulech-z-hummusem-podany-z-oliwa-i-pita_1616501457.jpg

Tabulech z hummusem podany z oliwą i pitą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tabulech-z-hummusem-podany-z-oliwa-i-pita_1616501457.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Hummus

  • Cieciorkę odsącz i przełóż do miksera, dodaj część soku od cieciorki, posiekany czosnek, 50 ml oliwy, sok z cytryny, połowę kminu rzymskiego i pastę tahini.
  • Całość miksuj na jednolitą gładką masę i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Tabulech 

  • Kuskus wymieszaj z 35 ml oliwy z oliwek i zalej wrzącą wodą z dodatkiem pasty szafranowej.
  • Przykryj i odstaw do wystygnięcia.
  • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i wymieszaj z kaszą, dopraw do smaku. Pod koniec dodaj drobno posiekane zioła i 35 ml oliwy. 

Podanie

  • Na talerze wyłóż hummus lekko go rozmazując.
  • Przygotowaną wcześniej sałatkę, polej 40 ml oliwy z oliwek i posyp papryką czerwoną.
  • Podawaj z pitą.