https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pierogi-6767_1616590267.jpg

Pierogi z mięsem roślinnym i rumianą cebulką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pierogi-6767_1616590267.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ciasto

  • Połącz 750 g mąki pszennej, 5 g soli, 30 ml oleju i 350 ml ciepłej wody. Zgnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i odstaw na pół godziny.

Farsz 

  • 200 g cebuli zasmaż z czosnkiem na 50 g oleju, dodaj „Jak Mielone” i wymieszaj. Wlej 1,5 litra wody, dodaj soczewicę i gotuj do odparowania całego płynu, zdejmij z palnika.
  • Dodaj dodaj Primerbę, przyprawę w płynie, sól i pieprz, odstaw do wystygnięcia.
  • Zimny farsz, zmiel przez maszynkę o drobnych oczkach, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
  • Wyporcjuj 15-20 g kulki.

Formowanie pierogów

  • Ciasto rozwałkuj odsypując mąką, wytnij kółka, nałóż farsz i sklej pierogi. Ugotuj w osolonej wodzie.

Podanie

  • Pierogi podawaj z zasmażoną cebulką na roślinnym maśle i posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
  • Idealnym dodatkiem jest zasmażana kiszona kapusta.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE