https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-6767_1616665276.png

Sałatka wiosenna z cytrusowym dressingiem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-6767_1616665276.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sałata

  • Koper włoski pokrój na bardzo cienkie plastry i włóż do wody z lodem na kilkanaście minut.
  • Część szparagów pokrój obieraczką w długie cienkie plastry, drugą część pokrój na kawałki i zblanszuj i zahartuj.

Sos

  • Do wody dodaj miód sztuczny, Esencje cytrusową, sól, pieprz, sok z cytryny i razem wymieszaj.
  • Następnie dodawaj olej ciągle mieszając rózgą, na koniec dodaj musztardy i wymieszaj, dopraw do smaku.

Podanie

  • Sałatę ułóż w naczyniu i kolejno pozostałe składniki.
  • Całość polej sosem, posyp uprażonymi pestkami słonecznika i kiełkami groszku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE