https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/bez-tytulu_1619418842.png

Troć z sałatką z kopru włoskiego, serkiem o smaku owoców morza i chipsami ziemniaczanymi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/bez-tytulu_1619418842.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Troć

  • Przygotuj solankę a 2 litrów zimnej wody, 200 g soli i 120 g cukru. Włóż do niej filety z troci i odstaw na 50 minut. Rybę wyjmij, osusz ręcznikiem papierowym i odstaw do lodówki na 48 godzin. Przed podaniem troć pokrój w plastry o grubości 0,5 cm i opal palnikiem do kremu brulle.

Sałatka z fenkuła

  • Pokrój: koper włoski w julienne, cebulę czerwoną w pióra, filety pomarańczy w kostkę, a marynowany imbir drobno posiekaj.
  • Wszystkie składniki połącz razem z Esencją cytrusową, oliwą z oliwek, 3 g soli i pieprzem.

Serek o smaku owoców morza

  • Fond z owoców morza rozpuść w gorącej wodzie, po ostudzeniu dodaj serek philadelphia i 2 g soli. Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim troć.

Chipsami ziemniaczanymi

  • Ziemniaki pokrój w cienkie plastry na mandolinie. Każdy plaster posmaruj białkiem jaja i oprósz równomiernie skrobią.
  • Dwa plastry złóż razem. Wytnij pożądany kształt.
  • Pączki usmaż na oleju o temp. 140°C .

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE