https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dzik_1619420760.png

Łopatka z dzika z wytrawną tartą, prażoną szalotką i sosem Remoulade

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dzik_1619420760.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Łopatka z dzika

  • Z sosu sojowego i zimnej wody przygotuj zalewę. Włóż do niej łopatkę z dzika na 12 godzin.
  • Mięso wyjmij, osusz i natrzyj wędzoną papryką, jałowcem, oraz przyprawą do mięs.
  • Przełóż do worka, zamknij próżniowo i gotuj w temp. 69°C  przez 12 godzin.
  • Przed podaniem wyporcjuj i obsmaż na maśle razem z czosnkiem i gałązkami rozmarynu. Udekoruj prażoną szalotką i posiekaną dymką.

Wytrawna tarta

  • Ciasto rozłóż na tortownicy o śr 8 cm i piecz w 170° przez 15 min.
  • Na upieczoną tartę ułóż mieszankę warzyw Ratatouille wymieszaną z tartym parmezanem.
  • Ponownie zapiecz w temp 170° przez 15 min.
  • Przed podaniem tartę przekrój na pół.

Prażona szalotka

  • Szalotkę obierz, pokrój w plastry, oprósz skrobią ziemniaczaną i smaż na głębokim tłuszczu w 160°C do zarumienienia.

Sos Remoulade

  • Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z majonezem, curry i mielonym pieprzem. Przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim upieczoną tartę.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE