https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/risotto-zielone_1619422997.png

Zielony słonecznik z wegańskim kurczakiem i blanszowanymi warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/risotto-zielone_1619422997.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zielony słonecznik

  • Do gorącej wody dodaj sodę oczyszczoną i słonecznik. Gotuj przez 3 minuty, a następnie przecedź przez sito. Odczekaj 30 minut, aby słonecznik zmienił kolor na zielony.

Blanszowane warzywa

  • Szparagi połam i oddziel twarde części od jadalnych. Pokrój na mniejsze kawałki.
  • Groszek pokrój w kształt rombu. Szparagi i groszek zblanszuj  w gotującej wodzie.

Wegański kurczak

  • "Jak kurczaka" posyp przyprawą do kurczaka i zasmaż razem z pokrojoną w kostkę szalotką.
  • Podlej białym winem, odparuj i dodaj esencje bulionu warzywnego, zimną wodę, śmietanę roślinną, zielony słonecznik oraz blanszowane warzywa.
  • Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku mielonym pieprzem.