https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-rybka_1627456093.png

Pstrąg z pappardelle z borowikami, szparagami i sosem bearnaise

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-rybka_1627456093.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Pstrąg 

  • Pstrągi wyfiletuj i dopraw 10 g soli 3 g pieprzu i sokiem z cytryny. Smaż na maśle z 80 g estragonu. 

Makaron 

  • Bób blanszuj i obierz.
  • Szparagi obierz i zblanszuj.
  • Makaron ugotuj al'dente.
  • Na 100 g sklarowanego masła zasmaż borowiki, bób i szparagi. Dodaj makaron. Dopraw Primerbą i 1 g pieprzu. 

Sos bearnaise 

  • Na pozostałym sklarowanym maśle zasmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj ocet winny i estragon.
  • Gotuj na małym ogniu przez chwilę. Wystudź do temperatury około 38°C, dodaj żółtka intensywnie mieszając.
  • Wlej rozpuszczone masło kiedy sos zacznie gęstnieć. Całość mieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
  • Sos dopraw pozostałą solą i pieprzem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE