https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1627885577.png

Gulasz barani z ziemniaczanymi hałuskami i kwaśną śmietaną

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1627885577.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gulasz

  • Baraninę pokrój w dużą kostkę, dopraw 20 g soli, 2 g pieprzu, papryką słodką i esencją dymną. Odstaw na 12 godzin.
  • Paprykę pokrój w kostkę. Marchew, cebulę, czosnek i por posiekaj.
  • Na rozgrzanym oleju zasmaż kawałki baraniny, dodaj cebulę, marchew, paprykę, por, czosnek, Passatę, liść laurowy, ziele angielskie. Wlej wodę i duś na małym ogniu do miękkości.
  • Pod koniec gotowania wyjmij mięso, liść laurowy i ziele angielskie. Do pozostałego sosu dodaj kolendrę a następnie całość zmiksuj. 

Hałuski

  • Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce.
  • Wymieszaj z mąką pszenną, jajkami, 3 g soli i 1 g pieprzu.
  • Gotowe ciasto formuj łyżkami w kształt "quenelle", wrzucaj na gotującą się wodę i gotuj przez 3-4 minuty.

Dodatki

  • Mini marchewki obierz i zblanszuj w wodzie.
  • Gulasz podawaj z kwaśną śmietaną.  

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE