https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/creme-brulee-3_1633441661.png

Jesienny Creme Brulee z karmelizowaną dynią

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/creme-brulee-3_1633441661.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Dynie pokrój w drobną kostkę i upiecz w piecu w temperaturze 180 stopni.
  • Połowę upieczonej dyni zmiksuj na jednolitą masę.
  • Mleko zagotuj, następnie wysp Creme Brulee i dokładnie wymieszaj.
  • Dodaj śmietankę, zmiksowaną dynię i ponownie wymieszaj.
  • Przelej do naczyń i odstaw do lodówki do zastygnięcia.
  • Pozostałą dynię podsmaż na maślę z miodem, cynamonem i rozmarynem.
  • Przed podaniem dodaj karmelizowaną dynie oraz borówki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE