https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/creme-brulee-3_1633441661.png

Jesienny Creme Brulee z karmelizowaną dynią

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 25,08
Koszt jednej porcji*: 2.51
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/creme-brulee-3_1633441661.png

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Miód / kg kg 2.99% 0,75 zł
Dynia / kg kg 3.99% 1,00 zł
Mleko / l l 6.98% 1,75 zł
Masło / kg kg 5.58% 1,40 zł
Borówki / kg kg 11.56% 2,90 zł
Cynamon mielony / kg kg 0.44% 0,11 zł
Śmietanka 30% / l l 31.90% 8,00 zł
Rozmaryn świeży / kg kg 0.40% 0,10 zł
Creme Brulee Carte d'Or 1,25kg / kg kg 36.16% 9,07 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 25,08
Koszt jednej porcji*: 2.51
Suma składników jednej porcji: 155,80 g

Przygotowanie

  • Dynie pokrój w drobną kostkę i upiecz w piecu w temperaturze 180 stopni.
  • Połowę upieczonej dyni zmiksuj na jednolitą masę.
  • Mleko zagotuj, następnie wysp Creme Brulee i dokładnie wymieszaj.
  • Dodaj śmietankę, zmiksowaną dynię i ponownie wymieszaj.
  • Przelej do naczyń i odstaw do lodówki do zastygnięcia.
  • Pozostałą dynię podsmaż na maślę z miodem, cynamonem i rozmarynem.
  • Przed podaniem dodaj karmelizowaną dynie oraz borówki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE