https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-z-dyni_1634540783.png

Krem dyniowy z "liśćmi z parmezanu" i paprykowym olejem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-z-dyni_1634540783.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Krem z dyni

  • Obraną dynię bez gniazd nasiennych pokrój w kostkę i zasmaż na 0,1 kg masła.
  • Zalej wodą i duś do miękkości.
  • Dodaj pastę curry, mleczko kokosowe, esencję bulionu warzywnego i garam masala. 
  • Zupę zmiksuj na gładką masę i dopraw solą.

"Liście z parmezanu"

  • Przygotuj ciasto z 10 g masła, parmezanu, mąki pszennej i białek jaja.
  • Ciasto rozsmaruj w silikonowych formach o kształcie liści i piecz w piecu nagrzanym do temperatury  160°C przez 3-4 min.

Olej paprykowy

  • Olej rozgrzej do temp. 120°C dodaj cynamon, anyż, kardamon i czosnek. Całość podgrzewaj przez około 15 minut.
  • Na końcu dodaj paprykę słodką. Pozostaw na kilka godzin i przecedź.

Chipsy z batatów

  • Bataty obierz, pokój w cienki plastry, smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE