https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1634542326.png

Wegańskie kotlety z sosem chrzanowym, chrupiącym ziemniaczanym puree i piklowaną szalotką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1634542326.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sos chrzanowy z olejem z lubczyku

  • Na 30 ml oleju zasmaż 100 g szalotki, wlej wino i odparuj. Dodaj chrzan i śmietankę.
  • Całość zredukuj do konsystencji sosu i dopraw esencją bulionu warzywnego.
  • Do 150 ml oleju rzepakowego dodaj lubczyk. Podgrzej do temp 65°C i zblenduj na gładką masę. Następnie odcedź i dopraw do smaku.
  • Przed podaniem sos chrzanowy wymieszaj z olejem lubczykowym.

Piklowana szalotka

  • Z octu balsamicznego, wody i cukru przygotuj zalewę. Zagotuj i dodaj przekrojone na pół pozostałe szalotki. Odstaw do wystygnięcia.

Chrupiące puree ziemniaczane

  • Crunch: panierkę panko wymieszaj z Primerbą tymiankową i upraż na rozgrzanej patelni do zarumienienia.
  • Z ziemniaków przygotuj puree i wymieszaj z tymiankowym crunchem.

Wegańskie kotlety

  •  Rozmrożonego Jak Burger Supreme podziel na 2 częsci i uformuj mniejsze kotlety.
  • Smaż na rozgrzanej patelni przez ok 3-4 min z każdej strony.
  • Podawaj z ugotowaną marchewką i pozostałymi dodatkami.