https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-pkacz_1635320378.jpg

Wątróbka cielęca w sosie demi glace z borówką leśną, kluski śląskie z ziołowym crunchem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-pkacz_1635320378.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wątróbka w sosie demi glace z borówką

  • Wątróbkę namocz w mleku i odstaw na noc.
  • Smażąc na oleju rzepakowym, dodaj borówkę leśną, podlej czerwonym winem i odparuj.
  • Następnie dodaj sos demi glace połączony z wodą i miód. Zredukuj i "zaciągnij" zimnym masłem.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem

Ziołowy crunch

  • Panierkę panko wymieszaj z Primerbą i upraż na rozgrzanej patelni

Sposób podania

  • Wątróbkę podawaj z kluskami śląskimi posypanymi ziołowym crunchem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE