https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-pomidorowy_1635839927.jpg

Krem pomidorowo-paprykowy/krokiet z krewetek i chorizo/sfera z kwaśnej śmietany/olej ziołowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-pomidorowy_1635839927.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Krem pomidorowo-paprykowy

  • Marchew, pietruszkę, 50 g czosnku i 100 g cebuli pokrój, podsmaż na oliwie, podlej 100 ml białego wina i zredukuj. Następnie dodaj 200 ml wody, Tomato Pronto, sól,  pieprz, primerbę bazyliową i esencję bulionu warzywnego. Gotuj do miękkości, zmiksuj i przetrzeć przez sito.

Krokiet z krewetek i chorizo

  • Posiekaj 10g czosnku, 30g cebuli i chili, zasmaż na maśle, dodaj krewetki, posiekane chorizo i kapary. Podlej 50 ml białego wina i zredukuj.
  • Wyjmij krewetki, posiekaj i dodaj z powrotem do masy.
  • Dodaj 25 g mąki i posiekaną mozzarelę. Uformuj kulki, panieruj w pozostałej mące, jajku i panierce Panko. Usmaż na złoty kolor.

Sfera z kwaśnej śmietany

  • Do 500 ml zimnej wody, dodaj algin, zmiksuj i odstaw na 1 godz.
  • Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekanym koperkiem. Uformuj, przełóż do wody z alginem, a następnie wyjmij po minucie.

Olej ziołowy

  • Zmiksuj olej z natką pietruszki, szczypiorkiem i szpinakiem, przecedź przez sito.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE