https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-szyja-gesia_1635841995.jpg

Gęsia szyja faszerowana kaszanką, purre z białej fasoli z chorizo i piklowaną czerwoną cebulą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-szyja-gesia_1635841995.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gęsia szyja faszerowana kaszanką

  • Kaszankę wymieszaj z esencją dymną i włóż do skóry z gęsiej szyi. Zepnij wykałaczką i piecz przez ok. 15 minut w 205°C.

Purre z białej fasoli z chorizo i piklowaną czerwoną cebulą

  • Biała fasolę zmiel na puree, wymieszaj z majerankiem, esencją bulionu drobiowego, czarnym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
  • Chorizo pokrój na cienkie plastry i smaż na głębokim tłuszczu do chrupkości.
  • Z wody, octu, cukru, ziela angielskiego i liścia przygotuj zalewę. Gotuj w niej czerwoną cebulę około 3 minut i pozostaw do wystygnięcia.

Podanie

  • Faszerowaną gęsią szyję ułóż na środku talerza, po bokach ułóż puree z białej fasoli a następnie ułóż chorizo i piklowaną cebulę. Danie udekoruj oliwą szczypiorkową.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE