https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/weganski-burger-z-warzywami-i-sosem-z-harissa-676x666_1640252370.png

Wegański burger z warzywami i sosem z Harissą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/weganski-burger-z-warzywami-i-sosem-z-harissa-676x666_1640252370.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Hamburger:

  • Usmaż Jak Burgera Supreme The Vegetarian Butcher według uznania.

Dodatki:

  • Brokuł delikatnie sparz we wrzątku, a następnie podsmaż na tłuszczu i dopraw.
  • Bakłażana przekrój na pół, dopraw solą morską i odstaw na 10 minut, żeby puścił wodę. Następnie osusz go z wody, którą puścił i skrop oliwą z oliwek.
  • Piecz w piekarniku w temperaturze 160°C przez 45 minut.
  • Wytnij środek bakłażana, grubo posiekaj i dopraw.

Wegańska Harissa:

  • Dodaj Majonez Wegański HELLMANN’S do miski. Zmieszaj z harissą, pokrojonymi pomidorami suszonymi oraz posiekaną natką pietruszki.
  • Natrzyj podstawę hamburgera przygotowanym sosem. Na to połóż usmażonego hamburgera oraz pozostałe składniki.
  • Danie jest gotowe do serwowania.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE