https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/panierowana-piere-z-kurczaka-z-mango_1640257594.jpg

Panierowana pierś z kurczaka z mango

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/panierowana-piere-z-kurczaka-z-mango_1640257594.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Przygotowanie:

  • Pierś z kurczaka rozkrój na pół, przypraw Sosem Ketjap Manis, pieprzem i odrobiną soli. Zanurz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoto.
  • Ryż basmati ugotuj.
  • Pokrój mango na kostkę i odcedź marynowany imbir. Wymieszaj z majonezem, pokrojoną papryką chilli i jalapeno, sokiem z limonki i sosem Sambal Manis.
  • Usmażonego kurczaka podawaj z ryżem, mango, imbirem oraz sosem z liśćmi kolendry.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE