https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowany-chrupicy-boczek-wieprzowy-z-surewk-z-biaaej-kapusty_1640259245.jpg

Grillowany, chrupiący boczek wieprzowy z surówką z białej kapusty

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/grillowany-chrupicy-boczek-wieprzowy-z-surewk-z-biaaej-kapusty_1640259245.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso:

  • Umyj i dobrze wysusz boczek wieprzowy. Mięso zamknij próżniowo w mocnej torebce wraz z Esencją bulionu wołowego i Sosem Barbecue. Piecz w piecu konwekcyjno-parowym w 75°C, w 100% parze, przez 12 godzin. Wyjmij, zostaw do ochłodzenia. Natnij poprzecznie skórę tak, by powstały kwadraciki. Dopraw do smaku Delikatem i piecz w piekarniku w 240°C, aż zrobi się chrupiąca. Boczek pokrój na porcje.

Surówka:

  • Majonez wymieszaj ze 100 g kwaśnej śmietany dopraw octem, cukrem, pieprzem, solą i kminkiem. Białą kapustę pokrój i połącz z majonezem. Surówkę pozostaw na przynajmniej 1 godzinę.

Dodatki:

  • Pozostałą kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, natką pietruszki, dopraw do smaku. Podawaj z pieczonymi ziemniakami w mundurkach, surówką i musztardą w oddzielnym naczyniu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE