https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/karp-z-marchewk-ziemniakiami-oraz-dymnym-majonezem_1640688029.jpg

Karp z marchewką, ziemniakami oraz dymnym majonezem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/karp-z-marchewk-ziemniakiami-oraz-dymnym-majonezem_1640688029.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ryba:

  • Karpia pokrój na małe kawałki (60 g), dopraw solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Roztrzep jaja i dodaj 50 ml śmietanki 30%. Wymieszaj mąkę ze skrobią kukurydzianą, a następnie panieruj rybę i usmaż na oleju.

Sos:

  • Kwaśną śmietanę wymieszaj dokładnie z majonezem oraz esencją dymną. Dopraw tymiankiem, tartym imbirem, esencją bulionu warzywnego, pieprzem i solą. Gotowy sos przełóż do rękawa cukierniczego.

Dodatki:

  • Umytą dokładnie marchew pozostaw bez obierania razem z nacią. Całość zamarynuj w przyprawach i oliwie z oliwek. Piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.
  • Puree ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj Primerbę, oliwę oraz pozostałą śmietankę do odpowiedniej konsystencji.
  • Usmażoną rybę podawaj na puree z dodatkiem pieczonych marchewek oraz majonezem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE