https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/barszcz-ukraisski-ppp-8209-kopia_1641381737.png

Barszcz ukraiński z wędzonym boczkiem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/barszcz-ukraisski-ppp-8209-kopia_1641381737.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Buraki natrzyj olejem, posyp solą i zawiń w foli aluminiowej. Piecz do miękkości.
  • Boczek z cebulą podsmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do garnka. Następnie zrób to samo z warzywami bez ziemniaków.
  • Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj.
  • Pod koniec gotowania dodaj ziemniaki oraz upieczone wcześniej buraki pokrojone w kostkę. Całość gotuj do miękkości.
  • Następnie dodaj suchy Barszcz czerwony i odsączoną fasolę, całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  • Podawaj z kwaśną śmietaną i koperkiem.
  • 1 porcja 300 g.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE