https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-zielonego-groszku-i-szpinaku_1641221948.png

Zupa jarzynowa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 14,00
Koszt jednej porcji*: 1.40
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zupa-z-zielonego-groszku-i-szpinaku_1641221948.png

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Sól / kg kg 0.07% 0,01 zł
Woda / l l 0.00% 0,00 zł
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg / kg kg 13.00% 1,82 zł
Olej / l l 1.71% 0,24 zł
Kalafior / kg kg 5.71% 0,80 zł
Ziele angielskie / kg kg 0.21% 0,03 zł
Liść laurowy / kg kg 0.86% 0,12 zł
Cebula, kostka / kg kg 4.64% 0,65 zł
Natka pietruszki, posiekana / kg kg 2.86% 0,40 zł
Śmietanka 30% / l l 14.29% 2,00 zł
Czosnek posiekany / kg kg 2.86% 0,40 zł
Ziemniaki (kostka) / kg kg 6.43% 0,90 zł
Włoszczyzna w paski / kg kg 10.07% 1,41 zł
Brukselka mrożona / kg kg 17.86% 2,50 zł
Fasolka szparagowa cięta / kg kg 8.71% 1,22 zł
Groszek zielony mrożony / kg kg 10.71% 1,50 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 14,00
Koszt jednej porcji*: 1.40
Suma składników jednej porcji: 366,20 g

Przygotowanie

  • Cebulę zeszklij z czosnkiem, wlej wodę, dodaj Rosół jarzynowy i przyprawy, zagotuj.
  • Następnie dodaj ziemniaki, po chwili dodaj brukselkę i fasolkę, po kilku minutach dodaj pozostałe warzywa i krótko gotuj.
  • Na koniec dodaj śmietankę i posiekaną natkę, dopraw.
  • 1 porcja 300 g.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE