https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/bisque-z-koprem-wloskim-dorszem-i-krewetkami_1641285077.png

Bisque z koprem włoskim, dorszem i krewetkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/bisque-z-koprem-wloskim-dorszem-i-krewetkami_1641285077.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj ryż i seler naciowy, krótko zasmażaj.
  • Całość zalej wodą, dodaj Fond z owoców morza i 150 gramów wędzonego dorsza, gotuj aż ryż będzie miękki, na kilka minut przed końcem gotowania dodaj Tomato Pronto.
  • Następnie dodaj sok z cytryny oraz Esencje dymną i zmiksuj.
  • Koper włoski pokrój w pióra i zeszklij na oliwie, razem z pokrojonymi na połowy krewetkami, wlej wino i chwilę redukuj, dodaj do zupy. 
  • Dodaj śmietankę, całość zagotuj i dopraw do smaku.

Podanie:

  • Podawaj z grzankami z bagietki, kawałkami wędzonego dorsza oraz rukwią wodną.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE