https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/amerykanska-zupa-pomidorowa-bbq-z-smazonymi-warzywami-i-szarpana-wieprzowina_1641285687.png

Amerykańska zupa pomidorowa BBQ z szarpaną wieprzowiną

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/amerykanska-zupa-pomidorowa-bbq-z-smazonymi-warzywami-i-szarpana-wieprzowina_1641285687.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • W 2 litrach wody wymieszaj sól peklującą z cukrem, włóż do niej łopatkę wieprzową na trzy doby.
  • Następnie mięso wyjmij i osusz ręcznikiem papierowym.
  • Delikat, kmin, cukier brązowy, czosnek wymieszaj. Mieszanką obsyp łopatkę, skrop Esencją dymną, zamknij w worku wakum.
  • Wstaw do cyrkulatora (temperatura 82⁰C) na 12 godzin.
  • Mięso wyjmij z worka, podziel na włókna.
  • Na oliwie zasmaż pokrojonego bakłażana, a następnie dodaj pokrojone papryki i por.
  • Całość chwilę zasmażaj, wlej pozostałą wodę i dodaj zupę Toskańską, wymieszaj.
  • Gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Dopraw do smaku.
  • Zupę podawaj z szarpaną wieprzowiną.

Wskazówka: W przypadku wegańskiej zupy, zastąp szarpaną wieprzowinę  „Jak Kurczakiem” TVB.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE