https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-676_1645777671.jpg

Tatar z jelenia/smażone żółtko/chips z tapioki/ puder z pora

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-676_1645777671.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Puder pora 

  • Por oczyść, osusz i rozłóż na blasze. Upiecz w piecu w 240°C, (bez użycia termoobiegu) do całkowitego przepalenia i wysuszenia pora. 
  • Następnie zmiksuj na puder i przesiej przez sito.

Chips z tapioki

  • Tapiokę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i zmiksuj na gładką masę.
  • Rozsmaruj na silipacie i wysusz w suszarce lub piecu. Następnie usmaż chipsy w rozgrzanym oleju w temperaturze 180°C.

Mięso

  • Comber z jelenia oczyścić z błon i drobno posiekaj.
  • Wymieszaj z drobno pokrojonym szczypiorkiem, szalotką i musztardą francuską.
  • Dopraw Esencją dymną, solą, pieprzem i olejem szczypiorkowym. 

Smażone żółtko

  • Żółtko opanieruj w panko i usmaż na rozgrzanym oleju.

Podanie

  • Talerz posyp pudrem z pora, ułóż tatar z jelenia, udekoruj smażonym żółtkiem chipsami z tapioki, marynowanymi grzybami shimeji i liśćmi nasturcji.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE