https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zebro-676_1646985380.jpg

Orientalne żeberka/cukinia w tempurze/sałata z wasabi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zebro-676_1646985380.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Orientalne żeberka

  • Ketjap manis, posiekany imbir, obrane pomarańcze, miód i 50 g czosnku w łupinie gotuj około 30 minut. Glazurę przecedź przez sito, w razie potrzeby zagęść skrobią ziemniaczaną.
  • Żeberka posyp Marynatą do wieprzowiny, dodaj sos sojowy i 50 g czosnku, następnie zamknij w worku wakum. Gotuj od 12 do 14 godzin w temperaturze 74°C.
  • Przed podaniem żeberka obsmaż na patelni z glazurą. 

Cukinia w tempurze 

  • Mąkę pszenną i kukurydzianą, wódkę, wodę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj. Odstaw do lodówki.
  • Cukinię pokrój w słupki, oprósz solą i mąką pszenną. Obtocz w zimnej tempurze i smaż 2 do 3 minut na głębokim tłuszczu.

Sałata z wasabi 

  • Majonez wymieszaj z wasabi.
  • Sałatę skrop octem wymieszanym z cukrem i polej majonezem wasabi. 

Podanie

  • Dane udekoruj prażonym czarnym sezamem i kiełkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE