https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/9-pawel-pennette-z-panierowana-kalamarnica-w-sosie-pomidorowym_1646986386.jpg

Pennette z panierowaną kałamarnicą w sosie pomidorowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/9-pawel-pennette-z-panierowana-kalamarnica-w-sosie-pomidorowym_1646986386.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Makaron pennete ugotuj al.’dente w osolonej wodzie.
  • Na rozgrzanym oleju zasmaż cebulę i czosnek z krewetkami, mixem owoców morza, selerem naciowym i cukinią.
  • Dodaj Tomato Pronto i makaron. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
  • Stek z kałamarnicy pokrój na mniejsze kawałki, obtocz w mące, jajku i panierce panko.
  • Smaż na głębokim tłuszczu w temp. 180⁰C przez ok 3 min. Po usmażeniu posyp solą.
  • Na spód talerza ułóż makaron z sosem z owocami morza i warzywami, na górę ułóż kałamarnicę.
  • Danie udekoruj papryczką chili, limonką i natką pietruszki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE