https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6-pawel-chaczapuri-z-miesem-wieprzowym_1646989820.jpg

Chaczapuri z mięsem wieprzowym i warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/6-pawel-chaczapuri-z-miesem-wieprzowym_1646989820.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Chaczapuri 

  • Zagnieć ciasto z mąki, mleka, drożdży, masła, 10 g soli, cukru, jajek i oleju. Podziel na mniejsze porcje i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.
  • Uformuj placki i piecz w temp. 200⁰C ok 15 min.

Wieprzowina z warzywami

  • Łopatkę mocno zarumień w garnku, dodaj pokrojoną cebulę.
  • Wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i 3 g soli. Mięso duś do miękkości.
  • Na koniec dodaj Ratatouille, doprowadź do wrzenia i dopraw.
  • Wieprzowinę ułóż na plackach chaczapuri.
  • Danie udekoruj pokrojoną papryczką chili i natką pietruszki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE