https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/7-mirek-gazpacho-pomidorowo-arbuzowe_1646996366.jpg

Gazpacho pomidorowo – arbuzowe

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/7-mirek-gazpacho-pomidorowo-arbuzowe_1646996366.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gazpacho

  • 100 g arbuza pokrój w drobną kostkę, pozostałego arbuza zmiksuj i przetrzyj przez sito z grubymi oczkami usuwając pestki.
  • Tomato Pronto lekko zmiksuj, wymieszaj z przetartym arbuzem.
  • Następnie dodaj sok z limonek, oliwę, ocet, 10 gramów posiekanej kolendry, posiekane bardzo drobno chili, pieprz i sól do smaku.
  • Całość wymieszaj i odstaw do lodówki.

Dodatki

  • Seler naciowy i ogórka pokrój w drobną kostkę, wymieszaj ze 100 g wcześniej pokrojonego arbuza i z 10 g kolendry.

Podanie

  • Na gazpacho nałóż posiekane warzywa. Możesz delikatnie skropić oliwą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE