https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/12-marcin-indyk-alla-milanese-z-gnocchi_1647252824.jpg

Indyk alla milanese z gnocchi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/12-marcin-indyk-alla-milanese-z-gnocchi_1647252824.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Indyk alla milanese z gnocchi

  • Piersi z indyka pokrój na medaliony, rozbij i posyp solą.
  • Jaja zmiksuj z cebulą, tymiankiem, częścią soli i pieprzu.
  • Mąkę wymieszaj z parmezanem i skórką z cytryny.
  • Medaliony panieruj w zmiksowanym jajku, następnie w mące z parmezanem. Usmaż na oleju na patelni.
  • Marchewki obierz i sparz. Obsmaż na maśle razem z cukinią, dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
  • W garnku podsmaż cebulę, czosnek i kapary. Dodaj Campagnę Rusticę. Sos gotuj przez chwilę.
  • Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie, obsmaż na maśle, dodaj liście szpinaku i część sosu.
  • Indyka podawaj z warzywami, gnocchi i sosem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE