https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16-marcin-dorsz-w-tempurze-ze-smazonymi-warzywami-i-sosem-paprykowym-chili_1647257704.jpg

Dorsz w tempurze ze smażonymi warzywami i sosem paprykowym chili

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/16-marcin-dorsz-w-tempurze-ze-smazonymi-warzywami-i-sosem-paprykowym-chili_1647257704.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Dorsz w tempurze ze smażonymi warzywami i sosem paprykowym chili

  • Rybę pokrój na kawałki. Przypraw solą, przyprawą 5 smaków i Esencją.
  • Przygotuj gęstą tempurę ubij białko na pianę, ciągle mieszając wlej wodę dodaj mąki i część soli.
  • Rybę zanurz w tempurze i usmaż na głębokim tłuszczu.
  • Na oleju sezamowym podsmaż część imbiru, czosnku i chili. Dodaj wodę, Sos Sunshine Chili, Peperonatę i sezam.
  • Na woku podsmaż warzywa od najtwardszych z pozostałym imbirem, czosnkiem, chili.
  • Warzywa dopraw solą i sosem paprykowym z chili.
  • Rybę podawaj z warzywami, sosem i ryżem jaśminowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE