https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4795-wersja_1654252635.jpg

Pierś z kurczaka z sosem tuńczykowym, pieczonym pasternakiem i sałatką z czarnej soczewicy i rukoli

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4795-wersja_1654252635.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Piersi z kurczaka przypraw marynatą z Delikatu do ryb i oleju.  
  • Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź i wystudź. Wymieszaj z suszonymi pomidorami, oliwą, miodem i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed samym podaniem dodaj rukolę.
  • Pasternak wymieszaj z olejem, dodaj sól i upiecz w piecu. Dopraw świeżym rozmarynem.
  • Przygotuj sos tuńczykowy miksując żółtko z sosem sojowym, tuńczykiem, olejem i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku.
  • W garnku podsmaż na maśle marchew, cebulą i imbir pokrojone w dowolny sposób. Podlej niewielką ilością wody. Dodaj Rosół jarzynowy i gotuj, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj śmietanę i zmiksuj.
  • Mini cukinie przekrój wzdłuż i obsmaż na patelni. Dopraw do smaku.
  • Pierś kurczaka obsmaż na patelni i następnie dopiecz ją w piecu.
  • Podawaj z sałatką z czarnej soczewicy, pieczonym pasternakiem, obsmażoną mini cukinią i sosem tuńczykowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE