https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ciemny-gulasz-z-soczewicy-z-dodatkiem-papryki-i-pieczarek-50282909-676px-x-666px_1582288364.jpg

Gulasz z soczewicy z papryką i pieczarkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ciemny-gulasz-z-soczewicy-z-dodatkiem-papryki-i-pieczarek-50282909-676px-x-666px_1582288364.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gulasz

  • Soczewicę namocz, odstaw na kilka godzin i ugotuj z dodatkiem Rosołu jarzynowego. Wodę z gotowania soczewicy pozostaw do podlewania gulaszu.
  • Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i razem z pieczarkami podsmaż na oleju. Dopraw do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą.
  • Podsmażone składniki połącz z soczewicą, wymieszaj i duś do miękkości, gulasz podlewaj wodą od gotowania soczewicy.
  • Na koniec dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i dopraw do smaku. Do uzyskania pożądanej konsystencji użyj zasmażki ciemnej.

Podanie

  • Gulasz z soczewicy podawaj ze szczypiorkiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE