https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4848_1654254582.jpg

Fricasse z kurczaka z żołądkami drobiowymi i kaszą jęczmienną

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4848_1654254582.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

                       

  • Pałki z kurczaka zamarynuj w Delikacie, gałce muszkatołowej, tymianku i odrobinie oleju.
  • Żołądki obgotuj kilka minut w wodzie.
  • Pałki obtocz w mące, obsmaż na patelni i przełóż do rondla. 
  • Podsmaż boczek, cebulę, połowę marchwi, pora, selera, selera naciowego pokrojone w dowolny sposób i dodaj do podsmażonych pałek z kurczaka.
  • Dodaj żołądki, ziele, liść laurowy, gałązki natki pietruszki. Podlej wodą wymieszaną z Esencją i duś do miękkości.
  • W połowie duszenia dodaj pozostałą marchew pokrojoną w plastry.
  • Na koniec z garnka wyjmij plastry marchwi, pałki z kurczaka, żołądki drobiowe, a powstały sos zmiksuj.
  • W drugim garnku podsmaż na maśle cebulę, dodaj kaszę i chwilę zasmażaj. Następnie dodaj wodę w stosunku 1:2. Dopraw do smaku solą i gotuj, aż kasza wchłonie wodę. Pozostaw pod przykryciem, aby kasza się uprażyła. Na koniec, dla smaku, dodaj Primerbę.
  • Pałki z kurczaka podawaj z żołądkami i plastrami marchwi na kaszy z sosem.
  • Udekoruj kiełkami groszku oraz plastrami cebuli obtoczonymi w mące ziemniaczanej, usmażonymi na głębokim tłuszczu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE