https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4915_1654255783.jpg

Sałatka z pieczonymi batatami, pesto z jarmużu i jogurtem z czarnym czosnkiem.

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4915_1654255783.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Bataty wymieszaj z olejem i połową Delikatu do mięs. Wstaw do pieca na około 20 minut, na temperaturę 180⁰C. Po wyjęciu z pieca posyp resztą Delikatu.
  • Jarmuż sparz we wrzątku i wystudź w wodzie z lodem. Usuń zdrewniałe łodygi i zmiksuj na jednolity sos z orzechami, czosnkiem i oliwą. Dopraw solą i pieprzem.
  • Czarny czosnek zmiksuj z olejem z pestek winogron. Wymieszaj z jogurtem i dopraw sokiem z cytryny i solą.
  • Grzyby shimeji podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dodaj sos Ketjap Manis i masło.
  • Na talerzu ułóż liście szpinaku, roszponki, rukoli, pieczone bataty, pomidorki koktajlowe i grzyby shimeji. 
  • Podawaj z jarmużowym pesto i jogurtem z czarnym czosnkiem. 
  • Udekoruj kiełkami pora.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE