https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4954_1654256572.jpg

Bowl z dzikim ryżem i grillowanym antrykotem wołowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4954_1654256572.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, wystudź. Wymieszaj z oliwą i żurawiną. Dopraw do smaku.
  • Antrykot włóż do marynaty z oleju, whisky i Delikatu do grilla. Pozostaw na 2 - 3 h, a następnie grilluj według uznania.
  • Paprykę grillowaną zmiksuj z oliwą, musztardą stołową i czosnkiem. Dodaj miód, musztardę francuską i natkę. Wymieszaj rózgą i dopraw do smaku.
  • Buraki upiecz, przekrój na pół i dopraw oliwą i tymiankiem.
  • Ogórka przekrój wzdłuż na cztery części, wytnij gniazda nasienne i pokrój pod skosem w paski.
  • W głębokiej misce ułóż liście sałaty, dodaj ryż, ogórka, rzodkiewki, buraki, awokado, owoce granatu i sos z grillowanej papryki.  Udekoruj listami szczawiu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE